Werkbezoek aan de TW van Merelbeke

(19/07/14) - Op 25 juni 2014 bracht een vertegenwoordiging van het VSOA een werkbezoek aan de tractiewerkplaats van Merelbeke. De tractiewerkplaats staat in voor het preventief en curatief onderhoud, de schouwing, de herstelling en de schoonmaak van het tractiematerieel.

Na een eerste kennismaking met het lokale documentatie verspreidingssysteem IBox om alle berichten inclusief de syndicale nieuwsbrieven te verspreiden naar al het personeel, was er een rondgang doorheen de werkplaats met de mogelijkheid om het VSOA voor te stellen aan het personeel.

Tijdens de rondgang werd speciaal aandacht gegeven aan de nieuwe dakplatformen voor onderhoud aan de Desiro-motorstellen, de herspoortrein van TW Merelbeke en de railroute ( hybride rangeerlocomotief)

Van links naar rechts, Rudy Heyndrickx (lokale afgevaardigde, Filoteo  Africano (Federale Voorzitter VSOA-Spoor), Nancy Vandermercken ( onmiddellijke chef TW Merelbeke) , Ronny De Thaey (Federaal Secretaris), Marc Oosterlinck (Districtssecretaris NW).

Fotoreportage

TW Merelbeke in het kort:

In TW Merelbeke en aanhorigheden (TOP Kortrijk, Gent SP en Aalst) worden +- 400 personeelsleden tewerkgesteld waaronder een 200-tal in TW Merelbeke zelf.

In TW Merelbeke ligt de klemtoon op het onderhoud van tractiematerieel.

TW Merelbeke is eigenaarswerkplaats voor 14 motorstellen type Break, 85 Desiro’s, 43 HLE 21, 5 HLD 77, 45 MW41 en voert ook het onderhoud uit voor 12 HLD62 van Infrabel.

Het werkbezoek vond plaats in een aangename sfeer en wederzijds respect tussen de syndicale organisatie, het personeel en de leiding van TW Merelbeke. Het bezoek werd afgesloten met een kennismaking met de onmiddellijke chef  Nancy Vandermercken.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten