VSOA-Spoorondersteunt de heropening van de lijn Dinant-Givet

(14/02/14) - VSOA Spoor, vertegenwoordigd door vaste medewerker Joseph Larue heeft deelgenomen aan de voorstelling van het project van heropening van de lijn 154 Dinant-Givet, op 12 februari 2014.

De groep Spoor stemt helemaal in met de analyse van spreker Markus Rieder, eminent specialist in openbaar vervoer uit de “Ecole polytechnique fédérale de Zurich”, die de leefbaarheid ervan heeft bewezen.

Deze heropening zou de mogelijkheid bieden om dat gedeelte van de Maasvallei opnieuw te dynamiseren en uit zijn afzondering te trekken. Dit project maakt immers deel uit van de voorstellen die gedaan worden door het studiebureau Tritel; de studie werd uitgevoerd op verzoek van het Waals Gewest.

Er zal moeten afgesproken worden over actie aan beide kanten van de grens om druk uit te oefenen op de politieke wereld, verklaart Filoteo Africano, Federaal Voorzitter van de groep Spoor van het VSOA.

Hij wijst er verder op dat, zoals overal in België, de groep Spoor voorstander is van een radicale verbetering van het spooraanbod, dat de oplossing zal bieden voor de mobiliteit van morgen.

Nu liggen de beslissingen bij onze politieke vertegenwoordigers.

Zij moeten hun verantwoordelijkheden nemen!

Contact Presse - Woordvoerder
Filoteo Africano
, Federaal Voorzitter

tel. +32 (0)2 213 60 61

tel. +32 (0)495 33 49 30

filoteo.africano@vsoa-rail.be

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten