VSOA-Spoor stelt de zwakten van het nieuwe Vervoersplan van de NMBS aan de kaak

(13/02/14) - Tijdens zijn wekelijkse bijeenkomst heeft het Bestendig Comité van de groep kennis genomen van het toekomstige Vervoersplan 2014/2017 van de NMBS.

Uit de analyse van de eerste elementen stelt het Bestendig Comité eens te meer vast dat de NMBS een beleid van zelfinkeer toepast.   Wanneer komt er een offensief beleid van de NMBS om nieuwe markten te veroveren en om het vertrouwen van haar klanten terug te winnen, vraagt de Voorzitter van de Groep Filoteo Africano zich af.

Dit is opnieuw het bewijs, zegt hij verder, dat er bij de NMBS hoegenaamd geen wil bestaat om zich duurzaam nauw te betrekken in een mobiliteitsbeleid door het ontwikkelen van een maximale dienstverlening voor haar klanten.

Eén voorbeeld tussen veel andere, reageert een woedende Philippe Delhalle Voorzitter van de Regionale Zuid-West, is de geplande afschaffing van de treinen Quévy – Mons.

In plaats van de grensoverschrijdende betrekkingen te bevorderen, gaat men opnieuw perken aanleggen tussen de landen afsluiten?

We zullen niet machteloos blijven toezien op die nieuwe aanvallen, verklaart Voorzitter Africano: we gaan al de beslissers die betrokken zijn bij dit dossier aanspreken, en ons Uitvoerend Comité, dat is samengesteld uit al onze afgevaardigden, op 27 februari bijeenroepen.

We zullen het project objectief voorstellen aan onze afgevaardigden: aan het einde van die vergadering zullen we beslissen over de houding die we zullen aannemen en over de mogelijke acties die moeten gevoerd worden.

Het gaat om de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten en om de vrijwaring van de tewerkstelling!

Contact Presse - Woordvoerder
Filoteo Africano
, Federaal Voorzitter

tel. +32 (0)2 213 60 61

tel. +32 (0)495 33 49 30

filoteo.africano@vsoa-rail.be

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten