Strafmaatregel na "WILDE STAKING" van 10 januari 2012

Het VSOA-spoor neemt kennis van de beslissing van Voogdijminister Magnette om het personeel van Blok 12 te Berchem-Antwerpen te straffen wegens het opzetten van een “wilde staking” op 10/1/2012 waarbij 19 treinen werden afgeschaft. Het VSOA-spoor begrijpt ten volle de reactie van Minister Magnette. Het door de NMBS-groep en de syndicaten afgesloten “Sociaal akkoord houdende werkonderbrekingen” moet immers gerespecteerd worden door de ondertekenaars.

Het VSOA-spoor roept de Minister evenwel op om deze straffen dus niet te beperken tot de spoorwegbedienden van Blok 12 Berchem, maar dezelfde maatregelen te nemen tegen ALLE bedienden die betrokken waren bij “wilde stakingen” in de aanloop naar de algemene staking van 22/12/2011, waarbij méér dan 1700 treinen werden afgeschaft. Ook in de afwikkeling van dergelijke tuchtmaatregelen mag er niet arbitrair worden opgetreden en mogen “kleur” of “taalrol” geen rol spelen.

Het VSOA-spoor is verder van mening dat niet alleen de syndicaten zich aan hun woord moeten houden, maar dat ook het Management van de NMBS-groep de geldende reglementering moet volgen en zich moet hoeden voor discriminatie van een belangrijk deel van zijn eigen personeel door het uit te sluiten van de nodige informatie.

Namens het VSOA-Spoor,
                        
Roland Vermeulen                    Dirk Verlinden
Federaal Voorzitter                    Federaal Ondervoorzitter
GSM : 0475/633140                    GSM : 0475/472911

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten