Nieuwe ontmoeting met de minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet

(13/09/23) - VSOA-Spoor werd op 12 september door de minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet, uitgenodigd om van gedachten te wisselen over de verschillende actuele dossiers. VSOA-Spoor liet hem opnieuw zijn bezorgdheden evenals de diepe verbijstering van de Spoorlieden kennen…

We hebben meerdere punten aangevat: personeelstekort, ontoereikende rekrutering, productiviteit tot het uiterste gedreven, buitensporige flexibiliteit, verloven massaal afgewezen, met het materieel gelinkte problemen...

We maakten hem ook kenbaar dat we ontevreden zijn met de aanhoudende bezuinigingsmaatregelen die hoofdzakelijk op de kap van de beambten worden uitgevoerd en dat we ons aangesproken voelen door het aantal ontslagen en mislukkingen bij de opleidingen/stages.

Laat ons herhalen dat de veiligheid van het personeel en de punctualiteit van de treinen rechtsreeks met al die factoren gebonden zijn!

VSOA-Spoor vraagt dat een echte openbare dienstverlening aan de reizigers wordt aangeboden maar ook dat de Spoorlieden inzake statutaire betrekking, welzijn op het werk en koopkracht aangehoord worden.

De minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet, legde de nadruk op het feit dat hij dagelijks werkt in het belang van de reizigers maar ook het belang van het personeel van de Belgische Spoorwegen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten