Nationale Paritaire Commissie 28/10/2014 : VSOA Spoor verlaat de zitting

(29/10/14) - Het sociale klimaat is beslist catastrofaal bij de NMBS. De regeringsverklaring bevat een hele catalogus met asociale maatregelen voor het personeel van de NMBS, die intern via de gedelegeerd bestuurder Jo Cornu als een zeer negatief project van de overheid werd bekendgemaakt.

En het is herhaaldelijk een primeur bij de media (en niet met de vakbonden) dat hij vele onverteerbare maatregelen aankondigt en als alibi de opgelegde financiële beperkingen door de overheid voorstelt: het ter discussie te stellen van onze sociale zekerheid, herziening van het premiesysteem, treinen zonder treinbegeleiders, enz...

Rekening houdend met deze veelvuldige provocaties tegen de spoorweg, de delegaties van de drie representatieve organisaties bij de NMBS (VSOA, ACOD en ACV) hebben na het lezen van hun algemene verklaring de vergadering van de NPC verlaten. De sociale dialoog is daadwerkelijk verbroken!

De syndicale organisaties wachten op een uiterst positief signaal van de verschillende verantwoordelijke instanties vooraleer ze weer deelnemen aan het sociaal overleg.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten