Het gemeenschappelijk front roept al het spoorwegpersoneel op om te staken !

(29/10/23) - Het gemeenschappelijk vakbondsfront (VSOA-Spoor, ACOD-Spoor en ACV transcom) heeft een stakingsaanzegging van 48 uur ingediend (van 22.00 uur op dinsdag 7 november tot 22.00 uur op donderdag 9 november).

Deze wordt gevolgd door een tweede aankondiging van een 48 urenstaking die begint op dinsdag 5 december om 22.00 uur en eindigt op donderdag 7 december om 22.00 uur.

De redenen hiervoor zijn :

  • De stopzetting van de productiviteitsverhoging ten nadele van het spoorwegpersoneel : er zijn andere manieren mogelijk.
  • De stopzetting van reorganisaties die niet stroken met de realiteit op het terrein en geen toegevoegde waarde hebben op operationeel vlak of voor het goed functioneren van de openbare dienst.
  • De opschorting van het contractueel maken van statutaire jobs.
  • Statutaire aanwervingen die essentieel zijn om de toekomst te verzekeren en de huidige situatie te stabiliseren, ter versterking van de openbare dienst.
  • Respect voor de sociale dialoog, zodat de stem van het spoorwegpersoneel wordt gehoord.

Voor alle verdere informatie die je nodig hebt Neem contact op met ons via mail op secretariaat@vsoa-rail.be

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten