Nieuwe procedure in geval van ziekte

Volg het stappenplan dat hieronder wordt beschreven en respecteer de verschillende vereisten eigen aan het bedrijf waarvoor je werkt.

1. Bel je chef voordat je prestaties aanvangen om hem in te lichten over je afwezigheid.

2.

  • Werk je bij Infrabel ? Bel dan zo snel mogelijk je LPB zodat ze je afwezigheid kunnen invoeren en geef volgende informatie door: de verblijfplaats tijdens je arbeidsongeschiktheid en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent (bij voorkeur een gsm-nummer*).
  • Werk je bij NMBS ? Bel dan zo snel mogelijk je ABAA op, zodat ze je afwezigheid kunnen invoeren en geef volgende informatie door: de verblijfplaats tijdens je arbeidsongeschiktheid en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent (bij voorkeur een gsm-nummer*).
  • Werk je bij HR Rail ? Dan hoef je geen andere dienst meer op te bellen. Je onmiddellijke chef of een van je collega's zorgt ervoor dat de informatie bij de juiste dienst belandt. Let er wel op om volgende informatie door te geven: de verblijfplaats tijdens je arbeidsongeschiktheid en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent (bij voorkeur een gsm-nummer*).

3. Vul het onderdeel Identificatie van het medisch getuigschrift van arbeidsongeschiktheid (formulier A111) in. Laat het andere deel invullen door je arts en zorg dat ook de diagnose vermeld wordt..

4. Na je bezoek aan de dokter breng je je chef op de hoogte.

5.     

  • Werk je bij Infrabel ? Bel dan je LPB om hen volgende informatie te bezorgen: de duur van je afwezigheid, toestemming om het huis te verlaten of niet, verblijfplaats tijdens je arbeidsongeschiktheid en het telefoonnummer (bij voorkeur een gsm-nummer*) waarop je bereikbaar bent.
  • Werk je bij NMBS ? Bel dan je ABAA op om hen volgende informatie te bezorgen: de duur van je afwezigheid, toestemming om het huis te verlaten of niet, verblijfplaats tijdens je arbeidsongeschiktheid en het telefoonnummer (bij voorkeur een gsm-nummer*) waarop je bereikbaar bent.
  • Werk je bij HR Rail ? Bel je onmiddellijke chef op, of in diens afwezigheid één van je collega's, om hem volgende informatie te bezorgen: de duur van je afwezigheid, toestemming om het huis te verlaten of niet, verblijfplaats tijdens je arbeidsongeschiktheid en het telefoonnummer (bij voorkeur een gsm-nummer*) waarop je bereikbaar bent.

* je telefoonnummer wordt enkel intern gebruikt en wordt niet aan Securex doorgegeven.

6. Stuur het medisch getuigschrift van arbeidsongeschiktheid (formulier A111) zo snel mogelijk door naar het health centre, zodat het zeker binnen de 48u na opmaak door je behandelende arts. Je kan het medisch getuigschrift van arbeidsongeschiktheid inscannen en doormailen naar NL_A111@hr-rail.be voor de Nederlandstaligen. Indien je het getuigschrift via post verstuurt kan je het medisch getuigschrift van arbeidsongeschiktheid (formulier A111) eveneens opsturen in een gesloten en voldoende gefrankeerde enveloppe :

Health Centre Brussel
10-05 H-HR.44B

Frankrijkstraat 85
1060 Brussel De poststempel geldt hier als bewijs. Alle medewerkers van het health centre zijn gebonden door het medisch geheim, de vertrouwelijkheid van de diagnose is dus gewaarborgd.

7. Mogelijkheid controles

  • Je mag het huis verlaten: Als je de toestemming hebt om het huis te verlaten, ben je verplicht om thuis, of op de plaats waar je herstelt, aanwezig te zijn tussen 13 uur en 17 uur, tijdens de eerste 3 dagen van je arbeidsongeschiktheid*. 

*De eerste 3 dagen van je arbeidsongeschiktheid, dat is de periode waarin een prestatie kan verwacht worden. Dit is dus afhankelijk van de cyclus waarin je bent tewerkgesteld. Twijfel je nog over wat dit exact betekent, neem dan contact op met je LPB/HR@YourService/ABAA/HR contactpersoon.
  • 
Je LPB/HR@YourService/ABAA/HR contactpersoon kan je laten weten of een controle bij je thuis of op je verblijfplaats wel of niet mogelijk is. Als je er niet in slaagt om je contactpersoon te bereiken, dan moet je thuisblijven tijdens de opgegeven periode.

8. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de arts een controle uitvoert bij je thuis of op je verblijfplaats buiten de vernoemde tijdstippen (vb. door verkeersproblemen tijdens de spits). Als je op dat moment dus afwezig ben, dan word je niet in fout gesteld.

Je moet thuis, of op je verblijfplaats, aanwezig zijn gedurende heel je periode van arbeidsongeschiktheid. De controle kan gebeuren tijdens heel de ziekteperiode van 7u00 tot 20u00.

  • Zorg steeds dat de controlearts je zonder moeite kan bereiken op het adres dat je bij je ziektemelding hebt doorgegeven aan je feitelijke werkgever. Enkel het verblijfadres dat je hebt doorgegeven aan je werkgever telt.
  • Verwittig je leidinggevende en je LPB/HR@YourService/ABAA/HR vóór het einde van de afwezigheidsperiode dat je het werk hervat op de voorziene datum. Breng je leidinggevende eveneens op de hoogte wanneer je van de controlearts het werk vroegtijdig dient te hervatten.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten