Syndicaal bericht : Stakingsaanzegging voor 19 december

(10/12/19) - Tijdens het Sturingscomité van 21 november 2019 heeft het VSOA Spoor het Protocol voor Sociaal Akkoord verworpen. De eisen van het personeel aangaande werkgelegenheid, welzijn op het werk en koopkracht zijn totaal niet toereikend en lichtjaren verwijderd van hun verwachtingen.

Zoals gewoonlijk stelt het management een overdreven groot aantal punten voor in het Protocol van Sociaal Akkoord om hetgeen hun echt interesseert erdoor te krijgen, maar wij zullen niet in hun val trappen. Dit Protocol van Sociaal Akkoord is totaal onverteerbaar.

Het is duidelijk dat het management zich niet bewust is van de realiteit op het terrein en dat de arbeidsomstandigheden voor de spoorwegmensen steeds moeilijker worden.

Wij herinneren eraan dat de afgelopen jaren de spoorwegmensen reeds een inspanning leverden met een productiviteitsverhoging van 4% per jaar en dit met een gestage afname van het personeel.

Vragen voor nog meer inspanningen te leveren is ontoelaatbaar en zou de goede werking van klantenservice (veiligheid, receptie, comfort, …) in gevaar brengen.

Wij zijn vastbesloten om de legitieme verwachtingen van de spoorwegmensen over te dragen aan het management.

Philippe DELHALLE
Federaal Voorzitter VSOA Spoor

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten