Sterke openbare diensten! Daar gaan we voor

De vakbonden van de openbare sector (VSOA, ACOD en FCSOD) houden van 6 tot en met 10 maart sensibiliserings- en protestacties.

In die week zet het gemeenschappelijk vakbondsfront de openbare diensten in de kijker om aan te tonen waarom het belangrijk is om erin te blijven investeren.

Een samenleving kan niet zonder openbare diensten

Maar die komen steeds meer onder druk te staan. Het gebrek aan investeringen en het tekort aan personeel in bijna alle diensten maken het steeds moeilijker om een kwaliteitsvolle dienstverlening te blijven bieden. Dit terwijl ambtenaren dag en nacht hun beste beentje voorzetten.
Onderwijs, openbaar vervoer, gezondheidszorg, kinderopvang, brandweer, politie, justitie, enzovoort...: geen enkel departement ontsnapte aan de besparingsdrift van de verschillende regeringen in ons land. Daarom luidt het overheidspersoneel deze week de alarmbel. Want iedereen heeft recht op een sterke openbare sector.

 En dat uit zich op allerlei manieren:

  • Treinen, trams en bussen rijden met vertraging of worden afgeschaft.
  • Schoolgaande kinderen en jongeren zien lessen wegvallen door een tekort aan leerkrachten. En ook bij politie, brandweer en justitie kampt men met personeelsgebrek.
  • Niet iedere ouder vindt een opvangplek voor zijn of haar kind.
  • Je moet langer wachten op de nodige zorg.

Er zijn helaas nog vele voorbeelden. En toch zorgt het overheidspersoneel ervoor dat alle diensten blijven draaien.

> Download hier de affiche van de actie

Maar het kan zo niet verder! Daarom luiden we de alarmbel.

WANT IEDEREEN HEEFT RECHT OP EEN STERKE OPENBARE SECTOR

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten