Stakingsactie bij de NMBS van woensdag 21/12 om 22u00 tot donderdag 22/12 om 22u00

Het VSOA-Spoor nam kennis van het wetsontwerp van Minister van Pensioenen Van Quickenborne. Het VSOA-spoor wijst de welwillendheid af die alle partijen in de regering Di Rupo betonen aan de werkwijze van Minister Van Quickenborne.

Het VSOA-Spoor wijst eveneens de frontale aanval af op de bedienden in openbare dienst in het algemeen en het spoorwegpersoneel in het bijzonder.

Het VSOA wijst ook de doodsteek af die aan het in België toegepaste sociaal overleg wordt gegeven, en vreest dat dit een eerste test is voor wat de algemene norm dreigt te worden binnen de regering.

Het VSOA-Spoor beschouwt de genomen maatregelen als compleet ondenkbaar en eist van Minister Van Quickenborne een herwerking van zijn ontwerptekst.

Het VSOA-Spoor eist van de regering dat ze blijk geeft van durf en creativiteit door de middelen te gaan halen waar ze te vinden zijn, namelijk in de financiële- en bankwereld. Het is door voortdurend de werknemers aan te vallen dat we de economische crisis zullen oplossen.

Daarom hebben wij aan de directie van de NMBS een stakingsaanzegging ingediend van woensdag 21/12 om 22u00 tot donderdag 22/12 om 22u00.

Dirk Verlinden, Federaal Vice-Voorzitter - Gsm : 0475/472911
Filoteo Africano, 1ste Federaal Ondervoorzitter - Gsm : 0495/334930
Jacques Joie,  Federaal Secretaris - Gsm : 0499/197491

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten