Sociale verkiezingen 2018 : Getuigenissen

Nathalie Geeroms

Nathalie werkt sinds 2009 bij Infrabel als technicus elektromecanicien bij de dienst seininrichting van Zottegem-Geraardsbergen. Ze staat daar als enige vrouw haar mannetje.

Samen met haar collega’s zorgt ze voor het onderhoud van overwegen, seinen en spoortoestellen zoals wissels, spoorstroomkringen... Zij voeren ook wachtdiensten uit bij de snelle interventiedienst (SID) die tussenkomt bij storingen. Hierdoor staan zij nauw in contact met andere diensten binnen Infrabel zoals de seinhuizen en andere operationele diensten. “Vooral de weersomstandigheden, de oneffen ondergrond waarin wij ons geregeld moeten begeven, het oplossen van storingen met zo weinig mogelijk vertragingen, de tussenkomst bij bepaalde ongevallen, maakt dat onze job elke dag opnieuw een uitdaging is.”

Safety First

Nathalie is kandidaat voor het comité preventie en bescherming op het werk Noordwest (PBW). Ze wordt immers dagelijks met veiligheid geconfronteerd bij de uitvoering van haar job, zowel deze van haar collega’s, als van de treinreizigers en het gewone wegverkeer. ‘Safety First’ is trouwens één van de slogans van Infrabel en is voor haar ook prioriteit nummer 1.‘Niet alleen mijn eigen veiligheid, maar ook die van mijn collega's horen bij onze dagtaken. Ik breng graag eventuele opmerkingen en/of voorstellen tot verbeteringen van collega's en mezelf over naar de leidinggevenden om samen een oplossing te zoeken. Ik veronderstel dat iedere collega wel graag na zijn dagtaak veilig en wel naar huis terugkeert en hiervoor zijn job vervult met de beste bedoelingen om de reizigers veilig en wel op hun eindbestemming te brengen.”

Nathalie is geen groentje, of beter gezegd geen ‘bleu’ke’, als het over sociale verkiezingen gaat, ze was kandidaat op de lijst van ACLVB bij Volkswagen in 2000.

Echte wil tot dialoog

“Bij VSOA worden standpunten verdedigd, maar zijn we tegelijk bereid te luisteren naar de tegenpartij. We staan bovendien open voor andere meningen en gaan discussies niet uit de weg. Het doel is uiteindelijk om tot een akkoord te komen dat voor beide partijen aanvaardbaar is. Als laatste strohalm zullen wij pas overgaan tot stakingen, omdat velen hierbij verlies lijden (loonverlies bij collega's, gedupeerde reizigers...).”

“Onze leden informeren we met feiten en juiste informatie. Dus geen ‘fake news’ om de achterban op te jutten en zich zo populair te maken. Hierdoor komen wij misschien over als minder agressief en syndicaat van de bazen, maar ik kan verzekeren dat wij in geen geval inmengingen vanuit eender welke directie dulden en ons daar steeds tegen zullen verzetten. Onze naam zegt het zelf, wij zijn een ‘vrij’ syndicaat voor het openbare ambt, geen liberaal of eender wat.

VSOA-Spoor zit nog steeds in een groeifase. Het is belangrijk om ook onze visie te kunnen overbrengen niet alleen in de nationale paritaire organen maar ook in de regionale organen. Voor de eerste maal in de geschiedenis kan het personeel zijn afgevaardigden op een democratische manier zelf kiezen. Dit is dan ook de kans om onze stem en visie te laten weerklinken.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten