Q, blijf van de ambtenarenpensioenen af !

Minister Van Quickenborne heeft de aanval ingezet op de pensioenen van de openbare diensten. Als gevolg daarvan zal iedereen minimaal 2 jaar langer moeten werken en het zal ook veel langer duren om een volle loopbaan te bekomen.

Bovendien is hij van plan de verworven pensioenrechten af te nemen van alle specifieke stelsels (o.a. rijdend personeel spoorwegen, post, lokale en regionale besturen, onderwijs, politie, gevangenissen, militairen) die omwille van de zware werkomstandigheden vroeger met pensioen kunnen gaan.

De minister mag dan wel verkondigen dat hij de pensioenleeftijd niet verhoogt, dat is slechts in theorie het geval. In de praktijk zal blijken dat vele van de huidige starters onder het voorgestelde systeem niet aan een volledige loopbaan zullen geraken en dus ook niet van een volledig pensioen zullen kunnen genieten.
 

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten