Het VSOA-Spoor staakt niet op 10 oktober 2017

(31/08/17) - Het Bestendig Bestuur van het VSOA-Spoor, heeft tijdens hun vergadering van 31/08 besloten zich te distantiëren en niet deel te nemen aan de stakingsdag van 10 oktober 2017 welke is aangekondigd door het ACOD-Spoor. Tijdens het uitgebreid bureau van 11 september 2017, zal door het Algemeen VSOA beslist worden of er eventuele acties worden ondernomen.

Het VSOA Spoor is niet van plan om deel te nemen aan deze polemiek die zowel nutteloos als ongepast is. Wij betreuren zowel de ideologische positie van een politieke partij aangaande de illusie van het concept om de NMBS te privatiseren alsook dat van een syndicale organisatie die een politieke strijd houdt.

Wij stellen vast dat door middel van een unilaterale en geïsoleerde actie vanuit het ACOD Spoor opnieuw de reizigers gegijzeld zullen worden alsook het verhinderen van personeel om te werken. Dient men nog de negatieve resultaten in herinnering te brengen van de stakingsperiode 2016. Zoals de Franstalige krant l’Echo citeert: “La CGSP allume la mèche d’un pétard mouillé” …

Het VSOA incluis al zijn groepen zal onderzoeken welke acties kunnen ondernomen worden, als reactie op de verklaring van het zomerakkoord uitgebracht door de Federale regering. Het VSOA-Spoor zal zich hoedanook neerleggen bij de beslissing genomen door het directiecomité van Algemeen VSOA.

Philippe DELHALLE
Federaal voorzitter

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten