Het Proces Buizingen: antwoord van Minister van Justitie Turtelboom

Minister van Justitie Annemie Turtelboom
Minister van Justitie Annemie Turtelboom

(07/03/2012) - Op onze vraag naar de datum van het proces van de treinramp in Buizingen (verschenen op deze website op 18/02), heeft de minister van Justitie mevrouw Annemie Turtelboom het volgende geantwoord.

(uittreksel) : "In de pers is er sprake van het einde van de onderzoeksdaden in 2020. Uit informatie afkomstig van verschillende beschikbare bronnen, lijkt het erop dat deze vertraging nooit werd meegedeeld door het kantoor van de heer procureur des Konings van Brussel. Het is evident, gezien de omvang van het dossier en de complexiteit van de opeenvolging van de gebeurtenissen, dat men de nodige tijd moet geven, zodat de rechter, de deskundigen en de politiemensen, hun werk grondig te kunnen uitvoeren om een eerlijk proces te kunnen garanderen.”

De minister benadrukte echter dat alles in het werk wordt gesteld om dit onderzoek binnen een redelijke termijn af te ronden.

Misschien was er verwarring ontstaan in de pers tussen de onderzoeksperiode en de verjaringstermijn ?

Wordt vervolgd...

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten