Eindelijk goed nieuws voor het spoor in de provincie Luxemburg !

EM 96 - NMBS
EM 96 - NMBS

(25/07/13) - Na de ontmoeting tussen de Belgische en Luxemburgse ministers van transport (Labille en Wiseler) én de politieke vertegenwoordigers van de provincie Luxemburg volgden een aantal aankondingingen.

Drie punten weerhielden onze aandacht :

  1. Voor de treinverbindingen tussen BE en LUX op de lijn Brussel-Luxemburg zullen EM96 ingezet worden. Deze treinstellen zullen gekeurd worden voor gebruik op de lijnen CFL, Groothertogdom Luxemburg. Concreet wil dit zeggen dat er niet meer moet overgestapt worden in Aarlen om zich naar Luxemburg stad te begeven en omgekeerd.
  2. Een evaluatie van twee projecten m.b.t. een grensoverschrijdend tarief volgt. In de nabije toekomst zullen interne vergaderingen gehouden worden over de bediening. Het VSOA is nauw begaan bij de beslissingen en let voornamelijk op de verbetering van de diensten naar de klanten en het welzijn van het personeel.
  3. Voorziene investeringen op vlak infrastuctuur lijnen alsook naar installaties toe zijn bevestigd o.a. doorheen het onlangs aangenomen Investeringsplan.

Het VSOA Spoor is uiteraard verheugt met deze beslissingen genomen door  de voogdijministers maar uit toch haar ongenoegen over de vele opgelopen vertragingen bij het verbeteren van de bediening en de uitvoering van bepaalde infrastructuurwerken.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten