Een sterk signaal voor de directie !

(01/06/22) - Het VSOA-Spoor wenst iedereen te bedanken voor deze mobilisatie. VSOA-Spoor klaagt sinds 2019 het door de directie voorgesteld sociaal akkoord aan. Het is een budget neutraal en dus een onverdedigbaar akkoord voor het personeel van de Belgische spoorwegen.

Het wordt hoogtijd dat de directie ophoudt met besparingen op de kap van haar personeel en ze te belonen naar hun waarde. De geleverde inspanningen tijdens de pandemie en de hieraan verbonden risico’s mogen niet als vanzelfsprekend gevonden worden.

Het lijdt geen twijfel dat het personeelstekort aan de bron ligt van de toenemende agressie en het is dus onaanvaardbaar dat treinbegeleiders stations en veiligheidspersoneel in stijgende lijn hier mee te maken hebben.

Terwijl het aantal reizigers fors is gestegen de laatste jaren zijn de effectieve werknemers bij het spoor gesmolten als sneeuw in de zon. In 1981 stond de tellers van het spoorwegpersoneel op 66000 effectieven vandaag zijn er nog 28135.

  • We bevinden ons op de rand van de afgrond.
  • De extreme productiviteitsverhoging de toenemend flexibiliteit en het op regelmatige basis geweigerde verlof is hiervan het bewijs.

Het werkverzuim de burn-out zijn de nefaste gevolgen hiervan om nog maar niet te spreken over het familiale leven van het personeel.

De spoorman-vrouw zijn de toenemende werkdruk moe met als gevolg frustratie en stres. Is dit nog wel menselijk.

Het VSOA-spoor herhaald zijn standpunt en vraagt uitdrukkelijk aan de directie op de volgende vergadering van sociaal akkoord van 8 Juni om snel concrete maatregelen te nemen voor het welzijn van ZIJN werknemers.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten