Dringend aanvaardbaar sociaal akkoord !

(14/04/20) - VSOA-Spoor dringt aan op een sociaal akkoord die de verwachtingen van de spoorwegarbeiders inlost na goedkeuring van het transportplan nmbs 2020-2023 door de regering.

Het VSOA-Spoor herhaalt nogmaals dat het meer dan hoog tijd is om een aanvaardbaar sociaal akkoord te vinden na 20 jaar van geleverde inspanningen door het personeel.

De federale overheid heeft zaterdag tijdens een elektronische ministerraad het transportplan van de NMBS 2020-2023 goedgekeurd. Dit plan voorziet een verhoging van de treincapaciteit met ongeveer 5%.

Het transportplan NMBS 2020-2023 welke werd goedgekeurd in december laatsleden door de Administratieve Raad van de Openbare Spoorwegmaatschappij, voorziet een progressieve ontplooiing van “25 nieuwe bijkomende projecten”.

Dit komt overeen met een verhoging van 4,7% aan treinkilometers of een absolute verhoging van 3,77 miljoen treinkilometers, zo werd ons aangetoond op het kabinet van de Minister van Mobiliteit.

Het transportplan heeft verschillende objectieven, zoals de verhoging van de tevredenheid van het cliënteel alsook de verhoging van de frequentie, de hoeveelheid en de betrouwbaarheid van de aansluitingen, het bevorderen van het shift model (potentiële vraag) rekening houdend met de mobiliteitsnoden en de verduidelijking van het aanbod wat betreft de commerciële snelheid, de strategie met betrekking tot de haltes, de harmonisatie van het materieel en de juiste gedefinieerde lijnen met name de Intercity (IC), de voorstedelijke (S) of de lokale (L).Volgens de waarnemende Minister van de Nationale spoorwegen heeft dit plan ook tot doel de punctualiteit, de garantie voor een betrouwbare dienstverlening, de verhoging van de productiviteit alsook de noodzakelijke garantie met betrekking tot de coördinatie van de werken door Infrabel te verbeteren.

De federale overheid heeft zaterdag tijdens een elektronische ministerraad het transportplan van de NMBS 2020-2023 goedgekeurd. Dit plan voorziet een verhoging van de treincapaciteit met ongeveer 5%. Het transportplan NMBS 2020-2023 welke werd goedgekeurd in december laatsleden door de Administratieve Raad van de Openbare Spoorwegmaatschappij, voorziet een progressieve ontplooiing van “25 nieuwe bijkomende projecten”.

Dit plan lijkt ons zeer ambitieus en wij hopen dan ook dat de gepaste middelen zullen volgen om dit objectief te bereiken. tot op heden zijn onze spoorwegarbeiders nog steeds in eerste lijn ten dienste van de bevolking ondanks de gevaren die covid-19 met zich meebrengt.

VSOA-Spoor durft hier terecht te hopen dat onze directieleden zich hiervan ten zeerste bewust zijn en dit naar de toekomst toe niet zullen vergeten.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten