Dienstvrijstelling om gevaccineerd te worden tegen covid-19

© pixabay
© pixabay

(15/03/21) - Om jou en je naasten te beschermen, voorzien de Belgische Spoorwegen een bezoldigde dienstvrijstelling om je te laten vaccineren tegen COVID-19.

Als je je wil laten vaccineren tegen COVID-19, zullen de Spoorwegen je hierbij ondersteunen door een bezoldigde dienstvrijstelling te voorzien. Zo kan je ongestoord naar het vaccinatiecentrum gaan op de datum die aangegeven wordt op je uitnodiging of oproeping.

Voor elke injectie word je een halve prestatie vrijgesteld van je werk. Indien dit niet lang genoeg is wegens specifieke omstandigheden (reistijd, eventuele wachttijd, werkelijke duur van de vaccinatie ...) of door de organisatie van het werk, kan dit worden verlengd met de tijd die nodig is voor de vaccinatie. Om organisatorische redenen kan je vrijstelling verlengd worden naar een volledige prestatie als je werk geen flexibiliteit bij aankomst of vertrek op je werkplek toelaat.

Hoe verkrijg je deze dienstvrijstelling?

Als je afspraak om je te laten vaccineren tijdens je werkuren valt, breng dan je jouw onmiddellijke leidinggevende op de hoogte voor je vrijstelling ingegeven wordt in het tijdsregistratiesysteem. Deze vrijstelling mag je niet worden geweigerd.

We willen allemaal dat er zo snel mogelijk een einde komt aan deze gezondheidscrisis en de beschermende maatregelen die hierbij komen kijken. We hopen dus dat de vaccinatie van een groot deel van de bevolking ervoor zal zorgen dat we terug een normaal leven kunnen leiden.

Voor meer informatie over de specifieke praktische aspecten, raadpleeg je het intranet van jouw entiteit.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten