Brief aan de minister van Pensioenen

(06/04/13) - Tijdens de uitvoering van de hervorming van het pensioenstelsel, werd verduidelijkt dat de regels voor het ‘rijdend’ personeel ongewijzigd bleven. Integendeel, op het niveau van de gemengde carrières (privé – rijdend – niet-rijdend) is niets gepreciseerd. De NMBS-Holding is momenteel niet in staat om de data van vertrek van vervroegde pensionering te bepalen.

Filoteo Africano, de voorzitter van VSOA groep Spoor, schreef in dat verband een brief aan de minister van Pensioenen Alexander DE CROO over de gevolgen van de pensioenhervormingen binnen de NMBS-Groep.

Gezien de talrijk ontvangen klachten vraagt de groep Spoor dat de minister snel een'' tijdelijke'' maatregel uitwerkt voor medewerkers die voor een gemengde loopbaan kozen alvorens over te gaan tot de publicatie van de hervorming,  en een “permanente” maatregel voor personeelsleden met een gemengde loopbaan als gevolg van een medische declassering.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten