Belangrijke informatie dienstvrijstelling en wachtlijstregistratie (Qvax&co)

© pixabay
© pixabay

(16/04/21) - Als jij je tegen COVID-19 wil laten vaccineren, dan steunen de Spoorwegen je daarbij door jou een betaalde dienstvrijstelling te verlenen om naar het vaccinatiecentrum te gaan.

Hoe zit het met vaccinaties die op verzoek worden verricht via inschrijving op een wachtlijst?

Wanneer jij je uitnodiging of oproep ontvangt om je COVID 19-vaccin te laten toedienen, kan je een betaalde dienstvrijstelling krijgen om naar het vaccinatiecentrum te gaan.

Deze dienstvrijstelling kan niet worden geweigerd wanneer de uitnodiging of oproeping betrekking heeft op de "normale" vaccinatie zoals voorzien in het vaccinatieplan.

Sinds enkele dagen is het mogelijk om je op een wachtlijst in te schrijven om één van de vaccins te krijgen die overdag niet konden worden toegediend. In dit geval wordt de uitnodiging op dezelfde dag verzonden, wat het voor de verantwoordelijken moeilijk maakt de dienst te organiseren. Voor een vlotte organisatie in het vaccinatiecentrum en op de werkvloer willen we je vragen om rekening te houden met je geplande prestaties en je beschikbaarheid in het QVAX-systeem in te vullen in functie daarvan. De inschrijving op één van de platformen om in aanmerking te komen voor de vaccins die niet worden toegediend en het feit dat men op het laatste ogenblik aan het eind van de dag wordt opgeroepen, geeft in dit geval niet het systematische recht op dienstvrijstelling. Jouw afwezigheidsaanvraag kan bijgevolg worden geweigerd om de voor de hand liggende reden van continuïteit van de dienst.

Wordt de afwezigheid op het laatste ogenblik toch aanvaard, dan krijgt de medewerker vrijstelling voor het einde van zijn/ haar dienst.

Vergeet niet het intranet van uw entiteit te raadplegen voor meer informatie over de specifieke en praktische regelingen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten