12 mei 2012 : Familiedag te Gent

Het districtsbestuur Noord-West van het VSOA-Spoor organiseerde op zaterdag 12 mei een wandeltocht door historisch centrum van Gent. De bedoeling was om Gent op een originele, vaak ludieke manier te ontdekken.

De deelnemers konden bij aanvang, tot de groep compleet was, een koffie drinken rechtover het station Gent-Sint-Pieters, om vervolgens gezamenlijk met de tram naar het stadscentrum te reizen.

Er werd gekozen voor een cultureel-culinaire tocht begeleid door twee gidsen die de opgesplitste groep over het hart en de ziel van de stad gepassioneerd konden vertellen. Verder werd er tijdens deze lunchpromenade ook duchtig geproefd: fijne vleeswaren met Tierenteynmosterd, allerlei soorten kazen, en na de lunch pralines en andere zoete lekkernijen...

Halverwege de tocht schoven we op restaurant Korenlei de voetjes onder tafel voor de heerlijke lunch, met een prachtig zicht op de Korenlei, de Graslei en de Sint-Michielsbrug in het hartje van de 'Kuip van Gent', bij de oude haven. Met het buikje vol werd de tocht verder gezet tot 16u waar dan de groep ontbonden werd door deelnemers die huiswaarts keerden en andere die nog wat bleven hangen op een van de talrijk terrasjes die Gent rijk is.

Het samenhorigheidsgevoel tussen de leden en de gemoedelijke sfeer vormen dan ook de pijlers van dit succes.

RDT

Fotoreportage Flickr

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten